Wij hebben op dit moment géén pups beschikbaar. (02-06-2024)

Werkwijze:

Wij werken niet met een wachtlijst. U kunt contact met ons opnemen om te informeren naar onze puppy planning.
Soms kunnen wij al inschatten wanneer er pups worden verwacht en wij zullen u dan ook vragen om zelf rond die tijd contact op te nemen om definitieve afspraken te maken. Als u op onze wachtlijst wordt gezet voor een pup van het nestje wat onderweg is dan zullen wij u laten weten als de pups zijn geboren. U wordt altijd door ons gebeld ook als de pup van uw voorkeur niet is geboren. In dat geval worden uw gegevens niet bewaard voor een volgend nestje.
Als wij u met goed nieuws bellen maken we een afspraak om te komen kijken als de kleintjes 3-4 weken oud zijn. U kunt dan nog aangeven of een pup uit dat nest wilt en kunt en uw definitieve voorkeur doorgeven. Op dat moment vragen wij u om een aanbetaling te doen. Let wel: de eerste keus is te allen tijde voor onszelf en als wij besluiten een pup te aan te houden maken wij de keuze voor welke pup pas als ze 8-9 weken oud zijn. Het zou dus kunnen dat u dan pas weet welke pup voor u is.
De pups mogen vervolgens het nest verlaten als ze 8-9 weken oud zijn. Tussendoor wordt u op de hoogte gehouden d.m.v. foto’s en filmpjes en ook bent u welkom om tussendoor nog eens te komen kijken. Als u de pup komt halen krijgt u de benodigde informatie en is er nog voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Wij fokken een paar nestjes per jaar volgens de regels van de Cavalier Club Nederland en de Raad van Beheer. Onze teefjes worden onderzocht op:

 • Syringomyelia
 • Hartafwijkingen
 • Patella-Luxatie
 • Episodic Falling
 • Curly Coat/Dry Eye
 • DNA profiel wordt geregistreerd

Onze pups worden in onze huiskamer geboren en worden daar ook grootgebracht. Zo krijgen ze al heel veel mee van het huislijke leven en leren zij al wennen aan bezoek en geluiden, bv de stofzuiger. Als ze wat groter zijn mogen ze af en toe los lopen tussen de grote meisjes en leren op deze manier ook al om met andere honden om te gaan.

U mag voor het eerst komen kijken als de kleintjes een week of 3-4 oud zijn. U kunt dan zien welke u het meeste aanspreekt, maar let wel…. de eerste keus uit het nest houden wij te allen tijde zelf. Natuurlijk kunt u een voorkeur aangeven en wij zullen er alles aan doen om aan uw wens te kunnen voldoen. Als u definitief een puppy wilt reserveren dan vragen wij een aanbetaling en noteren wij uw gegevens. U bent altijd welkom om vaker te komen kijken. Desgewenst zullen wij u tussendoor wat leuke foto’s sturen. Vervolgens mogen de pups het nest verlaten tussen de 8 en 9 weken. Ze zijn dan inmiddels 4x ontwormd en ze hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Ze zijn ook gechipt door de Raad van Beheer en ze zijn aangemeld bij de Databank Honden.

Als u de pup komt ophalen krijgt u de volgende zaken van ons mee:

 • Gezondheidspaspoort
 • Stamboom (wordt eventueel nagestuurd)
 • Koopovereenkomst
 • Dekentje uit het nest
 • Voer (vlees van het merk Energique) voor de eerste 2 weken bij u thuis
 • Tips over voeding en verzorging